Японський стиль - ремонт квартир у Києві

Японский стиль дизайн квартиры

Стиль декору ієрогліфів та неповторного шарму

Японський інтер’єр – це лаконічний варіант оформлення, який вирізняється своєю елегантною стриманістю.

Лаконічність — мінімум відтінків, прості форми, ніякої химерності та пафосу. Простір кімнати вільний, нічим не загромаджений, оскільки більшість речей заховані на полицях або в шафах. Присутні тільки функціональні предмети, що використовуються в повсякденному житті – це або книги, або сувеніри й посуд.

▪️Відсутність фарб – характерні пастельні, природні відтінки ( молочний, бежевий, кремовий, пісочний, перловий, темно-коричневий). Часто кімнати в такому стилі оформляють, використовуючи традиційні, найбільш контрастні кольори — чорний і білий. Також здебільшого прикрашають стіни квітучою сакурою, осіннім листям, безхмарним небом і прибережним камінням.

Японський стиль ремонт квартир у Києві

Японські штори — це рівні за розміром полотнища натуральної тканини — бавовни, льону, шовку, які розміщуються по периметру вікна. Їхня кольорова гама поєднується із інтер’єром — бежеві, білі, молочні кольори.


Мінімум меблів – це присадкуваті конструкції, низькі, але при цьому досить зручні. Стільцями для столу слугують або подушки, або плетені кола. Шафи мають гладкі фасади, без прикрас, малюнків і фурнітури. Японське ліжко — це або на низьких ніжках, або просто кинутий на підлогу матрац.

Ремонт квартири в японскому стилі

▪️Аксесуари – мініатюри нецке, бамбукові килимки, шкатулки, віяла з зображеннями сакури, інтер’єрні ляльки в кімоно, керамічні вази, декоративні дерева бонсай, прості циновки та інші речі в східному стилі.

Важливий нюанс — японці розміщують на одній стіні тільки одну нішу з вазою або статуєю, всього одну картину, на яку робиться основний акцент. На думку японців, повісити на стіну відразу кілька картин — все одно, що слухати одночасно кілька пісень.

Прикад ремонту в японскому стилі

Філософія – її описують як «краса в малому», без пафосу, занадто яскравих фарб і зайвих деталей. Цей стиль допомагає багатьом людям позбутись проблем та турбот світу, знайти внутрішню гармонію та рівновагу, а також вчить знаходити прекрасне в простих речах.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *